meeuw op het dak

meeuw op het dak par l'artiste Ronald Hofmeester

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

meeuw op het dak sur Ronald Hofmeester

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 344171

10% de réduction au printemps
Valable encore 3 heures !

Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
85 76

Description

Vlak bij het Naardermeer, het eerste natuurreservaat van Nederland, ligt "Stadzigt". Voorheen een boerderij nu een gasterij èn het beheers kantoor van Natuurmonumenten. Vanaf hier vertrekken de boottochten over het Naardermeer. Om de boot te kunnen beschermen tegen de weerselementen, is er een boothuis gebouwd. Op het dak van dit boothuis zat een jonge kokmeeuw. In het tegenlicht vormde hij een prachtig silhouet.

En savoir plus sur Ronald Hofmeester

Ronald Hofmeester photo de profilSeeing art in nature, living a live full of wonder!

Ronald Hofmeester (1958) is natuurfotograaf en dichter. Al zijn hele leven heeft hij een grote fascinatie voor de natuur. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor het vergroten van de betrokkenheid van kinderen bij natuur en milieu; als onderwijzer, als consulent en als pabo docent. De laatste tien jaar probeert hij met zijn impressies vooral het wezenlijke te vangen van wat hij in de natuur ziet en voelt; zowel in zijn foto's als in zijn gedichten. Zo laat hij door middel van verstilling en vervreemding zien hoe het gewone eigenlijk heel bijzonder is. Hij is daarvoor altijd opzoek naar nieuwe invalshoeken om vooral de alledaagse natuur in een nieuw licht te zetten. Zijn autisme helpt hem daar een handje bij doordat hij de wereld anders ziet en ervaart. Volgens Ronald is fotografie eigenlijk vooral het creëren van een illusie en is het onze verbeelding die ons telkens weer verder brengt dan alleen de afbeelding. Zijn camera is daarbij dan ook onmisbaar want zoals hij zegt:

mijn camera toont, soms onbedoeld
wat mijn ogen niet zien
maar mijn hart wél zo voelt

Voir ses oeuvres