Skyline Rotterdam

Skyline Rotterdam par l'artiste Evert Buitendijk

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Skyline Rotterdam sur Evert Buitendijk

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 143523
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
97

Description

Deze foto heb ik gemaakt van de Euromast. Het is de skyline van Rotterdam op een mooie onbewolkte avond.

De omslag in het denken over hoogbouw in steden kwam vanaf de jaren 80. Een icoon van deze omslag is het Rotterdamse World Trade Center, dat boven het beursgebouw nabij de Coolsingel werd gebouwd. In tegenstelling tot eerdere hoogbouw werd dit gebouw door velen als een verfraaiing van de stad ervaren. Sindsdien is er veel hoogbouw in Rotterdam verschenen. Vooral aan het Weena, waar men onder meer een van de hoogste kantoorgebouwen van Nederland Delftse Poort voltooide, werd snel gebouwd. Vanaf de jaren 90 bouwde men ook hoogbouw op andere plaatsen in de stad, zowel zakelijke gebouwen als woontorens. De bekendste hoogbouwlocatie is de Kop van Zuid, een voormalig haventerrein aan de andere zijde van de rivier de Maas, dat als uitbreiding van het centrum is gepland. Hier is een mix gevormd van wonen, werken, winkelen en uitgaan. Het wordt gezien als een architectonisch hoogstandje met als centrum de Wilhelminapier. Rotterdam is nu een stad met veel wolkenkrabbers en een steeds groter wordende skyline, de stad heeft met de New Orleans de hoogste woontoren en met de Maastoren het hoogste kantoorgebouw van Nederland.

Cette œuvre est offerte par Evert Buitendijk

Evert Buitendijk photo de profilI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Voir ses oeuvres