Panorama Rotterdam vanaf de Euromast

Panorama Rotterdam vanaf de Euromast par l'artiste Evert Buitendijk

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Panorama Rotterdam vanaf de Euromast

sur Evert Buitendijk

Panorama Rotterdam vanaf de Euromast sur Evert Buitendijk

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 236295
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
97

Description

Deze panorama van Rotterdam heb ik gemaankt tegen zonsondergang vanaf de Euromast.

De Euromast is een toren in de Nederlandse stad Rotterdam. Met 185 meter is het de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek.

Door de vorm is de toren goed herkenbaar in de skyline van Rotterdam.

De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel.

Het gebouw werd officieel geopend door prinses Beatrix op 25 maart 1960. De locatie was strategisch gekozen; wie naar Rotterdam reed over de toenmalige snelwegen, zag de (inclusief vlaggenmast) 107 meter hoge toren recht voor zich boven de stad uitsteken. Na de opening groeide de stad verder en de gebouwen werden hoger. Na enkele jaren rezen er gebouwen boven de Euromast uit, zoals in 1968 het gebouw van de Medische Faculteit aan de Westzeedijk, tien meter hoger.
Space Tower
In 1970 is een 85 meter hoge opbouw op de Euromast geplaatst; de Space Tower, waarmee de Euromast weer het hoogste bouwwerk van Rotterdam werd. De toren heeft nu een totale hoogte van 185 meter. Bezoekers kunnen met de Euroscoop, een lift die rondom beglaasd is, vanaf het Europscoopdek op 112 meter hoogte naar het hoogste punt op 180 meter. Bezoekers worden naar het oorspronkelijke hoogste punt gebracht met twee liften die beide vier meter per seconde afleggen.

Cette œuvre est offerte par Evert Buitendijk

Evert Buitendijk photo de profilI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Voir ses oeuvres