Nieuwegracht, Trans, Achter de Dom in Utrecht

Nieuwegracht, Trans, Achter de Dom in Utrecht par l'artiste Donker Utrecht

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Nieuwegracht, Trans, Achter de Dom in Utrecht sur Donker Utrecht

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 43045
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
149

Description

Nieuwegracht, Trans, Achter de Dom in Utrecht in de winter. In het gebouw links zetelde tot 1914 de societeit Sic Semper. Het gebouw in het midden is het kopgebouw van Trans 10. De tweede straat van links heet Achter de Dom en voert langs de achterzijde van de Domkerk.

Tegenwoordig wordt het kopgebouw 's avonds opgeluisterd door een Trajectum Lumen kunstwerk. Deze foto (zonder kunstwerk) kan voorlopig dus niet meer worden genomen.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 24 december 2009.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Bekijk de hele Donker Utrecht collectie op www.donkerutrecht.nl

En savoir plus sur Donker Utrecht

Donker Utrecht photo de profilDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Andere Donker Utrecht producten (waaronder kalenders, legpuzzels, ansichtkaarten en kadobonnen) vind je op DONKERUTRECHT.NL

Voir ses oeuvres