Koppelpoort Amersfoort

Koppelpoort Amersfoort par l'artiste Manuel Speksnijder

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Koppelpoort Amersfoort

sur Manuel Speksnijder

Koppelpoort Amersfoort sur Manuel Speksnijder

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 269486
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
88

Description

De naam van de Koppelpoort is waarschijnlijk primair afgeleid van coppel; een Oost-middelnederlands woord met de betekenis gemeenschappelijke weide, die zich langs de Eem uitstrekte; later dacht men wel dat het poortcomplex een combinatie (koppeling) van een waterpoort met ter weerszijden twee landpoorten is. De poort ligt in het noordwesten van de stad Amersfoort.

Door de waterpoort kan de stad het van de Veluwe afkomende water spuien (kwijtraken) in de Eem; de oude naam (eerste vermelding 1427) is dan ook Spoeipoort (Grote en Kleine Spui; oudste vermelding Spoeije: 1389). Tevens kan de Koppelpoort water in de grachten van de stad houden! Tijdens een archeologisch onderzoek in 1997 werd nl. informatie verkregen over de funderingswijze. Ook werd ontdekt dat de Koppelpoort (door middel van een houten schot) ook een duidelijke functie had bij de regulering van de waterstand in de stad. Om het water, tegen stank-ontwikkeling, in de grachten van de stad te houden is later (ca 1930) de sluis bij het Spui gebouwd.
Bron: Archief Eemland

De foto is geschoten op 2 juli 2016.

Cette œuvre est offerte par Manuel Speksnijder

Manuel Speksnijder photo de profilHallo! Mijn naam is Manuel Speksnijder. Ik ben getrouwd met Corine en samen hebben we twee prachtige jongens. Beide jongens houden van fotografie. Ze vinden het leuk om voor de camera te staan maar er achter nog veel leuker. Mijn profielfoto is geschoten door mijn jongste zoon met de camera van mijn iPhone. We wonen in Amersfoort. Ik werk in de IT als Solution Architect en Manager Pre-Sales. Als ik niet op kantoor ben dan vind je me op de golfbaan of met mijn Canon camera. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met mijn foto's.

Voir ses oeuvres