Hoornse Hop

Hoornse Hop par l'artiste Marc Arts

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Hoornse Hop

sur Marc Arts

Hoornse Hop sur Marc Arts

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 226874
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
95

Description

Tegen het vallen van de avond, vaart een kleine open zeilboot de haven van Hoorn binnen.

Het Hoornse Hop is een inham van het Markermeer waaraan de stad Hoorn ligt.

Het Hoornse Hop is ontstaan door landafslag in de voormalige Zuiderzee. De bocht van het Hoornse Hop van Schardam in het westen via Hoorn in het noorden naar De Nek in het oosten is bijna zeven kilometer lang. De doorsnee van de inham (hemelsbreed van Schardam naar De Nek) is ongeveer twee kilometer. Hoorn ligt op een kaap aan de noordzijde van het Hop. Ten zuidwesten van Hoorn ligt direct aan het Hoornse Hop het natuurgebied De Hulk. Ten zuidoosten van Schellinkhout ligt, in een haakse bocht van de dijk, het natuurgebied De Nek, een kleiput met een broedkolonie van kokmeeuwen.

Het Hoornse Hop was in 1573 het toneel van de slag op de Zuiderzee. De watergeuzen versloegen de regeringsvloot onder leiding van Maximiliaan van Hénin-Liétard (Bossu) en namen hem gevangen. In de Gouden Eeuw was Hoorn een belangrijke havenplaats met veel scheepvaartverkeer over het Hoornse Hop.

Cette œuvre est offerte par Marc Arts

Marc Arts photo de profilZolang als ik me kan herinneren maak ik al fotos, het begon allemaal met een Agfa boxcamera toen ik nog op de lager school zat. Later werd deze vervangen door een spiegelreflex camera. In 2001 ondekte ik de digitale fotografie, in eerste instantie met een Canon compact camera, maar al snel deed ook hier de spiegel reflex zijn intrede.Vooral in het analoge tijdperk was het maken van fotos eigenlijk vooral bedoeld om vakanties vast te leggen. Pas toen ik de wereld ging ontdekken begon ik meer aandacht te besteden aan de fotos, in eerste instantie om vast te leggen waar ik was geweest, uiteindelijk kom je op plaatsen ver weg vaak maar een keer in je leven. De laatste jaren ben ik mij echter steeds meer gaan verdiepen in de fotografie en werd de fotografie zelf een belangrijker onderdeel van mijn leven.Veel van mijn reizen heb ik gemaakt op de fiets. Fietsen geeft een andere blik op de omgeving waar je door heen trekt en je komt op plaatsen waar andere reizigers slechts een blik op kunnen werpen van achter het raam in de bus.Azie is mijn favoriete bestemming, maar ook landen als IJsland en de Verenigde Staten komen op mijn lijstje voor.

Voir ses oeuvres