Hongaars Parlementsgebouw bij het vallen van de avond

Hongaars Parlementsgebouw bij het vallen van de avond par l'artiste Mike Bing

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Hongaars Parlementsgebouw bij het vallen van de avond

sur Mike Bing

Hongaars Parlementsgebouw bij het vallen van de avond sur Mike Bing

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 118132
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
88

Description

Het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) ligt aan de Pest-zijde aan de linkeroever van de Donau in Boedapest. Het Huis van Afgevaardigden houdt hier regelmatig zitting. Staatshoofden en andere prominenten worden hier door de Hongaarse president en ministers ontvangen.

Het gebouw beheerst het gedeelte van de Korso tussen de Kettingbrug (Lánc-hid) en de Margitbrug. Het staat symbool voor Boedapest maar zeker voor Hongarije. Het is in 1885 ontworpen door Imre Steindl en het kwam in 1904 gereed. Het behoort tot de fraaiste monumenten van de wereld. De lengte is 268 meter, de grootste breedte is 118 meter. De hoogte is 27 meter en de koepel is 96 meter hoog. Het Parlement beslaat 17.745 m2. In de beide zijvleugels van het in gotische stijl opgetrokken bouwwerk zijn de zittingszalen ondergebracht. Aan de zijde van de Donau bevinden zich lees-, gezelschaps- en eetzalen. De parlements-bibliotheek bevat 400.000 boeken. Het ontwerp van Steindl werd uitgekozen na een prijsvraag. De nummers twee en drie zijn eveneens gerealiseerd. Het betreft de monumentale gebouwen tegenover het parlement. Eén ervan is nu het Museum voor Volkenkunde.

Cette œuvre est offerte par Mike Bing

Mike Bing photo de profilPhotographe passionné ayant une préférence pour les paysages et les vues de ville ainsi que pour le travail en gros plan. Met souvent l'accent sur des détails dans une image plus large. Il utilise souvent différentes techniques de post-traitement pour montrer la réalité telle qu'elle est vécue, et non telle qu'elle est réellement vue. La photographie comme sentiment.

Un pourcentage de toutes les ventes est reversé à des projets open-source dignes de ce nom dans le domaine du traitement de l'image.

Voir ses oeuvres