De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam

De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam par l'artiste Evert Buitendijk

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam

sur Evert Buitendijk

De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam sur Evert Buitendijk

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 238972
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
95

Description

De Oudehaven is een van de de oudste havens van Rotterdam. Ze ligt in het centrum van de stad, zuidoostelijk van station Rotterdam Blaak.
Na het afdamming van de Rotte ter hoogte van de Hoogstraat, de Middeldam, bleef ten zuiden daarvan een stomp van de rivier over met verbinding naar de Maas, omgeven door moerasland. De eerste steiger werd hier aangelegd omstreeks 1350.
Tegenwoordig is het een bekend en druk uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water vlak bij de bekende kubuswoningen en Europa's eerste wolkenkrabber het Witte Huis en het ernaast gelegen Mariniersmuseum. De Hogeschool Rotterdam heeft hier ook een vestiging in de buurt.

De Oudehaven is niet de oudste haven van Rotterdam; dat was feitelijk een steiger in de gracht ten zuiden van de Middeldam, de latere Hoogstraat, welke gracht we nu nog gedeeltelijk kennen als Steigersgracht, maar die destijds "toepasselijk Steyger heette"

Cette œuvre est offerte par Evert Buitendijk

Evert Buitendijk photo de profilI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Voir ses oeuvres