Coppiced Woodland with Lady Orchid - Orchis purpurea

Coppiced Woodland with Lady Orchid - Orchis purpurea par l'artiste Mark Meijrink

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Coppiced Woodland with Lady Orchid - Orchis purpurea

sur Mark Meijrink

Coppiced Woodland with Lady Orchid - Orchis purpurea sur Mark Meijrink

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 256176
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
88

Description

Coppiced woodland in the Netherlands with Lady orchid (Orchis purpurea).

Cette œuvre est offerte par Mark Meijrink

Mark Meijrink photo de profilMark is geboren en getogen in Nederland en altijd buiten. De liefde voor de natuur en al haar facetten nam serieuze vorm aan tijdens vakanties in de Dordogne en de Périgord, beide plekken waar zijn grootouders jarenlang hebben gewoond. Tijdens deze vakanties determineerde hij (onbewust) zijn eerste orchideeën en liep met een netje achter alles aan wat bewoog. Van insecten tot reptielen. Een periode die de basis vormde voor wat later een passie zou worden.

Een studie Natuurbeheer en een stage op Texel wakkerde het vuurtje nog meer aan. Al snel werd het hele eiland verkend op zoek naar dagvlinders zoals Kleine, Grote en Duinparelmoervlinder en orchideeën volgden snel. Van Harlekijn tot Groenknolorchis, alles werd met een geleende digitale camera op de foto gezet. Vrij kort daarna kocht hij zelf een digitale camera. De stage boodt de gelegenheid om alle op Texel voorkomende orchideeën te bestuderen. Al vrij snel werden andere plekken toegevoegd aan het lijstje, zowel in binnen- als buitenland.

In het dagelijks leven is Mark werkzaam bij een natuurbeherende organisatie. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als ecoloog en adviseur ecologie. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor behoudt en herstel van kwetsbare orchideeënpopulaties. Als vrijwiliger steekt hij zelf regelmatig de handen uit de mouwen en voert hij kleine beheermaatregelen uit die ten goede komen van bedreigde orchideeënpopulaties. Daarnaast werkt hij aan een omvangrijk boek over de orchideeën van Nederland

Voir ses oeuvres