Brulaap

Brulaap par l'artiste Maarten Verhees

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Brulaap

sur Maarten Verhees

Brulaap sur Maarten Verhees

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 411108
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
91

Description

De brulapen (Alouatta) is een geslacht uit de familie grijpstaartapen (Atelidae). Deze geslacht bestaat uit elf soorten. De brulapen behoren samen met de spinapen tot de grootste apen van de Nieuwe Wereld. De brulapen danken hun naam aan de brulkoren die de dieren rond zonsopgang laten horen.Brulapen hebben een naakt gezicht en een ruwe vacht. De buik is minder zwaar behaard. De vachtkleur varieert per individu, per leeftijd en soms ook per geslacht, maar is meestal gelig bruin, roodbruin of zwart.De onderkaak en de nek zijn bijzonder groot. De armen en benen zijn korter dan die van andere grijpstaartapen. De grijpstaart van de brulapen is lang en sterk, en de onderzijde van het laatste deel van de staart is onbehaard. De staart dient als vijfde arm, en is sterk genoeg om het hele gewicht van een brulaap te dragen.Brulapen hebben een kop-romplengte tussen de 55,9 en de 91,5 centimeter en een gewicht van 4 tot 10 kilogram. De staart is 58,5 tot 91,5 centimeter lang, langer dan de rest van het lichaam. Mannetjes zijn over het algemeen groter dan vrouwtjes.

Cette œuvre est offerte par Maarten Verhees

Maarten Verhees photo de profilJe suis Maarten Verhees. Mes photographies sont axées sur la variation de l'architecture, des animaux et des personnes. J'essaie de capturer l'essence des lieux locaux dans mes photographies.

Voir ses oeuvres