Basilisk

Basilisk par l'artiste Maarten Verhees

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

Basilisk sur Maarten Verhees

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 411103
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
80

Description

Basilisken zijn een geslacht van hagedissen uit de familie Corytophanidae. Ze behoren tot de leguaanachtigen en zijn typische vertegenwoordigers van deze groep.Basilisken hebben een slank, zijdelings afgeplat lichaam, lange poten een relatief zeer lange staart. De hagedissen hebben een groene of bruine lichaamskleur, vaak met vlekken en strepen. De mannetjes hebben opvallende kammen op de kop en de rug die voornamelijk dienen om concurrenten te imponeren. Alle soorten zijn in staat om op de achterpoten over het water te rennen om zo te ontsnappen aan vijanden. Hierdoor zijn ze erg bekend, ze worden in andere landen wel Jezus Christushagedissen genoemd.Er zijn vier soorten, die voorkomen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Alle soorten leven in warme en vochtige tropische bossen, vaak in de buurt van zoet oppervlaktewater. Basilisken leven van kleine dieren zoals insecten en eten daarnaast plantendelen zoals vruchten. Alle soorten zijn eierleggend en zetten de eieren af in de grond. De juvenielen lijken al op de ouders maar hebben nog geen kammen.

En savoir plus sur Maarten Verhees

Maarten Verhees photo de profilIk ben Maarten Verhees. De aandacht bij mijn foto's ligt op de variatie van architectuur, dieren en mensen. Hierbij probeer ik de essentie van lokale plaatsen te vangen in foto's.

Voir ses oeuvres