A day in Urk

A day in Urk par l'artiste Costas Ganasos

Changer le matériau, la dimension et les options.

,-

Ajouter au panier

A day in Urk

sur Costas Ganasos

A day in Urk sur Costas Ganasos

Achetez cette oeuvre sur toile, aluminium, Xpozer ou photographie (encadrée), impression d'art en haute qualité et tout format.

Code de l'oeuvre: 389635
Choisir un matériau Plus d'informations
Toile
Choisir une option Un autre souhait?
Remplissez vos propres formats…
114

Description

Urk is een voormalig eiland en huidige gemeente in Nederland. Met 20.652 inwoners op een oppervlakte van circa 11,54 km² (en 98,36 km² water) is Urk qua oppervlakte de kleinste gemeente van de Nederlandse provincie Flevoland. Tot het gereedkomen in 1939 van de dijk die Urk met Lemmer verbond, was Urk een eiland in het IJsselmeer, de voormalige (tot de afwerking van de Afsluitdijk in 1932) Zuiderzee. In 1942 werd de Noordoostpolder drooggemalen, maar voor de inwoners van Urk leeft het eilandgevoel nog steeds.

Urk kan worden omschreven als de meest kerkelijke gemeente van Nederland. Het is een zeer hechte gemeenschap. Het plaatselijke dialect, het Urkers, is nog buitengewoon vitaal en wijkt veel af van de andere dialecten uit de omgeving. Urk heeft ook zijn eigen volkslied. Het Urker volkslied wordt voornamelijk gezongen tijdens de jaarlijkse aubade op Koningsdag en overige officiële gelegenheden. Urk heeft heden ten dage verreweg de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van Nederland

Cette œuvre est offerte par Costas Ganasos

Costas Ganasos photo de profilPassionate hobby photographer with specialty in landscapes and portraits.
All rights reserved 2017

Voir ses oeuvres