Vuurtoren Westerlicht

von Edwin van Wijk

Vuurtoren Westerlicht von Edwin van Wijk

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 266752

10% Rabatt

Material wählen Mehr Infos
Poster
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Möchtest du einen Rahmen hinzufügen?
Der weiße Rand wird nach innen hinzugefügt und verringert somit die Größe des Motivs. Die Gesamtgröße des Posters (Außenmaß) ändert sich dabei nicht.
67 61 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is een van de grootste vuurtorens van Nederland. De toren is ontworpen door L. Valk en gebouwd in 1837. De vuurtoren is gebruikt als inspiratiebron voor het vroegere bankbiljet van 250 gulden.

Zijn 53 meter hoogte (boven het maaiveld) en een lichthoogte van 58 meter boven zeeniveau maakt Vuurtoren Westerlicht tot een van de grootste vuurtorens van Nederland. Het licht van de toren reikt 30 zeemijlen ver en de lantaarn heeft een lichtsterkte van 5,2 miljoen candela. De basis van de toren wordt gevormd door ongeveer 2,5 meter dikke muren, die naar boven toe steeds dunner worden. Hij is beschilderd met een rode en een witte band die in een spiraal omhoog lopen. Deze beschildering is pas een eeuw na de bouw aangebracht als waarschuwing voor laagvliegende vliegtuigen. De deels stenen en deels ijzeren trap van de vuurtoren telt 226 treden. Vuurtoren Westerlicht is niet meer bemand. Het radarbeeld wordt doorgestuurd naar de Kustwachtpost Ouddorp. De vuurtoren is niet toegankelijk voor publiek.

©2017 Edwin van Wijk

Dieses Bild wird angeboten von Edwin van Wijk

Edwin van Wijk ProfilfotoIk ben Edwin van Wijk, een fotograaf gespecialiseerd in portret-, studio- en en evenementfotografie. Naast fotografie organiseer ik fotocursussen, studioworkshops en fotografie reizen naar o.a. Italië, Frankrijk en IJsland.

Alle Bilder anschauen