Grote Kerk te Nijkerk

von Pierre Timmermans

Grote Kerk te Nijkerk von Pierre Timmermans

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 97021
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
96 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Historie Grote Kerk
De Grote Kerk, ook Sint Catherinakerk genoemd, is in 1461 gebouwd en in 1540, na een stadsbrand, herbouwd. Al in de dertiende eeuw stond er op de plaats waar nu de Grote Kerk staat een kerk. Deze kerk werd de Nije Kerck genoemd (vandaar de naam Nijkerk). Toen de Nije Kerck in 1421 werd verwoest is men begonnen met de bouw van de huidige Grote Kerk. In 1594 werd de kerk officieel protestants. Tegenwoordig herinneren nog maar een paar dingen aan de tijd dat de Grote Kerk een katholieke kerk was.

Binnenin de kerk
Op verschillende plaatsen in de kerk, zoals op de preekstoel, zijn tabaksbladeren te zien. Deze decoraties herinneren aan de tijd dat Nijkerk een belangrijke stad was voor de tabaksteelt. Verder hangen er op enkele plaatsen in de kerk oude psalmborden met daarop psalm 72:8 aangegeven. Deze borden herinneren aan de Nijkerkse beroeringen van 1749-1750. Ook hangt er een bord dat herinnert aan de stadsbrand van 1540.

Het orgel van de Grote Kerk is in 1756 gebouwd door Matthijs van Deventer. Het valt op door het vele houtsnijwerk en behoort tot de top van de historische orgels in Nederland.

De toren
Hét symbool van Nijkerk is natuurlijk de toren van de Grote Kerk. Het oudste stukje Nijkerk is waarschijnlijk te vinden en de basis van de toren. Vermoedelijk zijn bij de bouw de resten gebruikt van de Nije Kerck, die in 1421 werd verwoest. In 1774 werd de huidige toren gebouwd omdat er een carillon in moest komen en omdat de oude toren bij een fli

Dieses Bild wird angeboten von Pierre Timmermans

Pierre Timmermans ProfilfotoPhotography is a hobby but at the same time a real passion to me. Not a single day will pass without shooting pictures. All kind of pictures, but I love strobisten photography (shooting with off camera flash) and nature photography the most. I strive to shoot the right atmosphere together with a picture that is as perfect as possible and technically sound; Post processing is a necessary evil, I try to limit that to a minimum. The pictures from my collection are normally as faithfully as possible. Colors are not oversaturated, extra unnecessary accents are avoided. I believe that although the (over)accentuated pictures initially give you a WOW-feeling, that the same picture after a while, will bore you. That will not be the case with lifelike pictures, pictures of which you might have come to love and need after some time.

I write under the name Pjerry reviews for http://Tweakers.net and http://www.FotoVideo.nu. I write under my own name on http://www.FotoVideo.nu also articles and frontpage posts.

My Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,
Gray fliter B&W ND 110,
CPL Filters B+W, Marumi and Hoya,
Flash memory Sandisk
T

Alle Bilder anschauen