Verbandgaas

Verbandgaas von Hans Heemsbergen

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Verbandgaas

von Hans Heemsbergen

Verbandgaas von Hans Heemsbergen

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 187251
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
105 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Groepsbeeld van studenten beeldhouwen van de Gerrit Rietveld academie. Samen in het verbandgaas.
De Gerrit Rietveld Academie kent zijn oorsprong in de fusie in 1924 van Kunstnijverheidsschool Quellinus, Rijksschool voor Kunstnijverheid en Rijksnormaalschool voor Tekenonderwijzers tot het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, kortweg de Kunstnijverheidsschool. Van 1939 tot aan 1960 stond de opleiding sterk onder invloed van de functionalistische en maatschappijkritische ideeën van De Stijl en Bauhaus, mede door de rol van de socialistische architect Mart Stam als directeur van de opleiding. Vanaf de jaren zestig en vooral in de jaren zeventig groeiden de rol en de invloed van de autonome beeldende kunst en de individuele expressie. Deze invloeden bepalen, in combinatie met een toegepaste gerichtheid en een kritische mentaliteit, nog steeds voor een belangrijk deel het gezicht van de academie.

In 1967 verhuisde de school naar het huidige academiegebouw, dat ontworpen was door de architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld, deze overleed in 1964, toen de bouw nog maar net begonnen was. Toen in 1968 de school onderdeel werd van het hoger beroepsonderwijs en de status kreeg van Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, werd als eerbetoon aan de kort daarvoor overleden Rietveld de naam veranderd in "Gerrit Rietveld Academie".

Dieses Bild wird angeboten von Hans Heemsbergen

Hans Heemsbergen Profilfoto"Het hoort bij het werk van de fotograaf om meer intens te te kijken dan de meeste andere mensen. Het is de houding van een kind die de wereld voor het eerst ziet of van een reiziger die een vreemd land bezoekt".
Bill Brandt, Engels fotograaf (1904 - 1983)

Alle Bilder anschauen