Supermaan boven de Hoge Venen

Supermaan boven de Hoge Venen von Peter Poppe

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Supermaan boven de Hoge Venen

von Peter Poppe

Supermaan boven de Hoge Venen von Peter Poppe

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 559649

10% Rabatt

Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
103 93 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Een maansverduistering doet zich voor wanneer de zon, de aarde en de maan zich op een lijn bevinden, met de aarde uiteraard in het midden. Normaal gezien weerkaatst de maan het zonlicht naar de aarde - de maan geeft zelf geen licht -, maar tijdens een maansverduistering kan dat niet omdat de maan zich in de schaduwkegel van de aarde bevindt.
De maan krijgt dus geen - direct - zonlicht meer, en het zonlicht dat er wel nog op valt, is door de atmosfeer van de aarde gegaan en afgebogen, zodat het toch de maan nog bereikt. Dat zonlicht wordt door deeltjes in de atmosfeer ook "gefilterd", het licht met kortere golflengten zoals blauw wordt meer verstrooid, zodat vooral licht met langere golflengten, zoals rood licht, overblijft. Dat maakt dat de maan tijdens een verduistering rood kleurt.
Hoe rood de maan kleurt, is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat er in de atmosfeer hangt op het ogenblik van een maansverduistering: grote vulkaanuitbarstingen, die veel stof in de atmosfeer uitstoten, kunnen de maan donker en dieprood maken, en ook grote wolkendekken kunnen dat. Astronomen hebben een schaal voor de helderheid van de maan tijdens een verduistering, de schaal van Danjon, die gaat van 4 (koper/oranje), over 3 (baksteenkleur), 2 (roestkleur) en 1 (donkergrijs/donkerbruin) tot 0 (zeer donker).
In de volksmond wordt het fenomeen een bloedmaan genoemd, maar astronomen houden daar niet echt van. De naam is ontstaan omdat de kleur rood vaak in verband gebracht wor

Dieses Bild wird angeboten von Peter Poppe

Peter Poppe ProfilfotoDie Themen, die ich suche, sind die Natur, meist Landschaften, aber auch Tiere und Pflanzen können vor die Linse kommen. Besonders dramatische Bilder sprechen mich an. Manchmal suche ich auch nach mehr grafischen und abstrakten Bildern. Für mich geht es nur darum, die Bilder zu machen, die mich etwas fühlen lassen und die mir Befriedigung verschaffen.

Alle Bilder anschauen