Staircase (Urbex)

Staircase (Urbex) von Jaco Verheul

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Staircase (Urbex)

von Jaco Verheul

Staircase (Urbex) von Jaco Verheul

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 245303
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
92 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Cokeries d'Anderlues
De Cokerie d'Anderlues was een cokesfabriek te Anderlues gelegen in Belgische provincie Henegouwen.
De oorsprong van dit bedrijf ligt bij een mijnbouwonderneming. In 1867 fuseerden de in 1860 opgerichte Société Charbonniére du Midi d'Anderlues en de in 1858 gestichte Société du Bois de la Haye tot de Société d'Anderlues, die in 1894 werd omgedoopt tot S.A. des Houillères d'Anderlues. De mijnbouwactiviteiten, die reeds in 1850 begonnen waren, werden tot 1967 uitgevoerd, en in 1969 kwam een definitief einde hieraan. Aan het mijnbouwverleden herinnert een grote terril.
In 1906 werd op het 31,5 ha grote terrein een cokesfabriek gebouwd, waar tevens de restproducten die vrijkwamen bij de zuivering van het cokesovengas werden verwerkt tot pek, benzeen en dergelijke. In 1908 bedroeg de productie 74 kton cokes/jaar. Er werd vooral gietcokes vervaardigd, een kwaliteit die niet voor het hoogovenbedrijf, maar voor onder meer ijzergieterijen werd gebruikt. Pas vanaf 1970 ging men ook hoogovencokes produceren onder het merk "Cokan".
Nadat in 1969 de mijnbouw definitief was beëindigd maakte men nog gebruik van de in de terril aanwezige steenkool, terwijl men tevens zijn toevlucht nam tot geïmporteerde steenkool. In 1971 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in S.A. des Cokeries et Houillères d'Anderlues, afgekort tot Cokeries d'Anderlues. De productie van ammoniumsulfaat werd beëindigd in 1987. In 1979 werd nog 120 kton steenkool per jaar verwerkt, wat 1

Dieses Bild wird angeboten von Jaco Verheul

Jaco Verheul ProfilfotoEinfach schöne Bilder und für jeden etwas.

Alle Bilder anschauen