Staand lam op de dijk met de Waddenzee als achtergrond, lente in Friesland

Staand lam op de dijk met de Waddenzee als achtergrond, lente in Friesland von Tim Groeneveld

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Staand lam op de dijk met de Waddenzee als achtergrond, lente in Friesland von Tim Groeneveld

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 201845
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
88 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Jong lam staat op de dijk bij Wierum, Friesland. Op de achtergrond de Waddenzee.

De Texelaar is een middelzwaar schaap.
Een volwassen ram weegt circa 95 kg en heeft een schofthoogte van circa 70 centimeter. Een volwassen ooi weegt ca 75 kilo en heeft een schofthoogte van circa 68 centimeter. De Texelaar lammert één keer per jaar af. Volwassen ooien werpen en zogen doorgaans twee lammeren per worp.
De eerste worp kan reeds op 1-jarige leeftijd van een ooi plaats vinden.
De Texelaar heeft een zeer goede slachtkwaliteit. De vetbedekking is optimaal. Het lichaam van de Texelaar is ruim gebouwd, balkvormig en doet massaal aan. De kop is sprekend, heeft goede verhoudingen en is voorzien van een recht neusbeen en een brede bek. Verder is een zwarte neusspiegel en een blanke beharing aansprekend. De hals is voldoende lang en correct geplaatst.
De romp is in zijn geheel best bespierd; met extra gevulde lendenen en dijen. De voor- midden en achterhand vormen een evenredig geheel.
De voorhand is breed en diep; met een goed geplaatste, vrij lange schouder en een voldoend ver naar voren doorlopend borstbeen.
De middenhand is lang, breed met voldoende diepte in de ribben en brede, sterke lendenen. De achterhand is breed terwijl het kruis lang en licht hellend is.
Het beenwerk is fijn van structuur, droog en krachtig. Het is zowel in gang en stand correct. De wol is fijn, gesloten en vast gestapeld en bevat geen overtollig wolvet.

Dieses Bild wird angeboten von Tim Groeneveld

Tim Groeneveld ProfilfotoI bought my first camera, a Nikon D3100, back in 2013. It was the start of a journey. Ik kept making photographs, while improving my gear. A part of the result you'll find in the shop.

Alle Bilder anschauen