Papegaai

Papegaai von Jose Lok

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Papegaai

von Jose Lok

Papegaai von Jose Lok

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 690413
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
77 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

papegaaien (Psittacidae en Psittaculidae) vormen een zeer grote groep. De Zuid-Amerikaanse papegaaien zoals de ara's behoren samen met een aantal families die in Afrika voorkomen tot de Psittacidae (Papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld). De lori's en parkieten uit Australazië en een aantal geslachten waaronder de dwergpapegaaien (geslacht Agapornis) uit Afrika en de vasapapegaaien van Madagaskar behoren tot de Psittaculidae (Papegaaien van de Oude Wereld).

Daarnaast worden apart onderscheiden de Nieuw-Zeelandse papegaaien (Strigopidae) en de Kaketoes (Cacatuidae). Kaketoes en Nieuw-Zeelandse papegaaien worden in de spreektaal ook papegaai genoemd, maar ze behoren niet tot de "echte" papegaaien.

De meeste soorten komen in de Tropen voor en zuidelijk daarvan op het gehele Zuidelijk Halfrond . Op het zuidelijk halfrond komen van nature soorten parkieten voor in gebieden met een gematigd klimaat zoals de kakariki's op eilanden ten zuiden en oosten van Nieuw-Zeeland en de magelhaenparkiet in het uiterste zuiden van Chili. Door ontsnapping uit gevangenschap of door bewuste introducties zijn in de loop van de twintigste eeuw in het wild levende populaties in de gematigde klimaatzone van het Noordelijk Halfrond ontstaan zoals de halsbandparkieten in de grote steden in Nederland en België.

Het woord "papegaai" is afkomstig van het Spaanse woord papagayo, dat op zijn beurt waarschijnlijk afgeleid is van het Arabische babagha en het Perzische babgha. H

Dieses Bild wird angeboten von Jose Lok

Jose Lok ProfilfotoMein Mann ( Arie Lok ) und ich sind beide fanatische Fotografen, deshalb gehen wir regelmäßig zusammen hinaus, um schöne Landschaften, Tiere, Vögel und eigentlich alles, was schön ist, zu fotografieren.
Er mit seiner Nikon und ich mit meinem Kanon.
Wir wurden regelmäßig gebeten, etwas mit diesen Fotos zu machen, was mich dazu bewog, diesen Webshop zu eröffnen.
Hier werden Sie uns beide sehen, auch wenn mein Name darauf steht.

Alle Bilder anschauen