Nieuweweg Amersfoort

Nieuweweg Amersfoort von Manuel Speksnijder

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Nieuweweg Amersfoort

von Manuel Speksnijder

Nieuweweg Amersfoort von Manuel Speksnijder

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 269416
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
88 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Het Witte Huisje (rechts op de foto) heeft een geheel eigen plaats in de geschiedenis van Amersfoort. Hierin was vroeger een klein cafeetje gevestigd, waar de koorleden van nabijgelegen kerken op zondag een borreltje gingen drinken als de voorganger aan zijn soms erg lange preek begon. Eén der koorleden, meestal de jongste, moest dan op wacht staan en de anderen waarschuwen wanneer de preek bijna af zou lopen. Dat ook de jongste wel eens een borreltje mee kwam drinken, waardoor het hele koor te laat kwam moge duidelijk zijn! Bijnaam voor het Witte Huisje is dan ook wel het Witte Kerkje.

Vanaf het Heksenbruggetje (naast Het Witte Huisje), de naam zegt het al, werden vermeende heksen in de gracht gegooid. De bijgelovige burgers geloofden namelijk dat heksen holle botten hadden. Wanneer je bleef drijven, was het bewijs geleverd dat je een heks was en werd je ter dood veroordeeld. Meestal belandde je dan op de brandstapel. Wanneer mensen niet bleven drijven en verdronken, waren ze in ieder geval geen heks!
Bron: Rondwandeling Historisch Amersfoort

De foto is geschoten vanaf de brug aan het begin van de Breestraat op 2 juli 2016.

Dieses Bild wird angeboten von Manuel Speksnijder

Manuel Speksnijder ProfilfotoHallo! Mijn naam is Manuel Speksnijder. Ik ben getrouwd met Corine en samen hebben we twee prachtige jongens. Beide jongens houden van fotografie. Ze vinden het leuk om voor de camera te staan maar er achter nog veel leuker. Mijn profielfoto is geschoten door mijn jongste zoon met de camera van mijn iPhone. We wonen in Amersfoort. Ik werk in de IT als Solution Architect en Manager Pre-Sales. Als ik niet op kantoor ben dan vind je me op de golfbaan of met mijn Canon camera. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met mijn foto's.

Alle Bilder anschauen