Meerpaal in de haven van Lauwersoog in de avondzon

Meerpaal in de haven van Lauwersoog in de avondzon von Tim Groeneveld

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Meerpaal in de haven van Lauwersoog in de avondzon von Tim Groeneveld

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 201916
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
88 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Houten paal in Lauwersoog (Groningen), aan de rand van de Waddenzee, in de oranje gloed van de avondzon. Lauwersoog is een belangrijke vissershaven (LO) en heeft een eigen visafslag. De haven biedt plaats aan ca. 150 visserijschepen. Daarnaast heeft ook de bruine vloot een aantal ligplaatsen. Door de gunstige ligging ten opzichte van de noordelijke visgronden, de Deense kust en de Duitse bocht is Lauwersoog al decennia lang in trek bij de vissers die hier hun netten uitzetten. De afstand tussen de visgronden en de haven is voor de visserman immers van groot belang. Bij slecht weer is hij niet alleen eerder binnen, maar door het kortere aantal uren ?stomen? bespaart hij bovendien op zijn brandstofrekening.

Vandaar dat vissers van verschillende nationaliteiten Lauwersoog wekelijks aandoen. Daarnaast heeft een gedeelte van de vissersvloot van Urk Lauwersoog als thuishaven.

In de Haven Lauwersoog zijn onder meer de visafslag met een eigen ijsvoorziening, visgroothandels, een bedrijf met allerhande scheepsbenodigdheden, een douanekantoor, een drijvend dok voor onderhoudswerkzaamheden aan de vissersschepen, een supermarkt, een aantal restaurants en viswinkels en een aantal sportvisbedrijven gevestigd.

Daarnaast vertrekt vanaf Lauwersoog een paar keer per dag de veerboot naar Schiermonnikoog. Lauwersoog heeft hierdoor op veel mensen een grote aantrekkingskracht.

Dieses Bild wird angeboten von Tim Groeneveld

Tim Groeneveld ProfilfotoI bought my first camera, a Nikon D3100, back in 2013. It was the start of a journey. Ik kept making photographs, while improving my gear. A part of the result you'll find in the shop.

Alle Bilder anschauen