Kinderdijk wereld erfgoed

Kinderdijk wereld erfgoed von Lisa Kompier

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Kinderdijk wereld erfgoed von Lisa Kompier

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz als Acrylglasbild oder Poster:

Bildcode: 439588

10% Frühlings-Rabatt bis 05.04.
Noch gültig für 1 Stunde !

Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
135 122 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Molenwaard. Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. De voornaamste bedrijvigheid bestaat uit scheepsbouw.
Kinderdijk werd door twee besturen tegen het water beschermd, de Overwaard (aan de oostkant van de Middelkade) en de Nederwaard (aan de westkant van de Middelkade). De Nederwaard bouwde in 1738 acht molens, stenen grondzeilers. De tweede molen is toegankelijk voor het publiek. De Overwaard bouwde in 1740 ook acht molens, dit waren achtkante grondzeilers. Kinderdijk was de eerste Nederlandse plaats met een elektriciteitsvoorziening, in 1886. De elektriciteit werd opgewekt in Kinderdijk door de eerste elektriciteitscentrale van Nederland, ontworpen en gebouwd door Willem Benjamin Smit, tevens een van de oprichters van Electrisch-Licht-Machinen Fabriek Willem Smit & Co..

Über Lisa Kompier

Lisa Kompier Profilfotohoi ik ben Lisa Kompier
ik ben 27 jaar oud en kom uit Utrecht

ik ben een fanatieke fotograaf en vind alles leuk om op de foto te zetten zowel als natuur als dieren doe ik ook aan festival fotografie alles kan je terug vinden op me fotografie pagina op Facebook neem gerust een kijkje!

met vriendelijk groet Lisa

Alle Bilder anschauen