Harlekijn (Anacamptis morio) - illustratie

Harlekijn (Anacamptis morio) - illustratie von Mark Meijrink

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Harlekijn (Anacamptis morio) - illustratie

von Mark Meijrink

Harlekijn (Anacamptis morio) - illustratie von Mark Meijrink

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 254362
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
76 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Illustratie van de Harlekijn (Anacamptis morio), voorheen bekend als Orchis morio. Een orchidee die de afgelopen decennia zeldzaam is geworden en vroeger in he voorjaar hooilanden paars kleurde tijdens haar bloei. Nu komt de soort enkel voor langs de kust. De naam is afgeleid van de bloem. Deze lijkt namelijk op de hoofddeksel van een harlekijn. Vroeger werd de soort ook wel narrenkap en zottenkap genoemd.

Dieses Bild wird angeboten von Mark Meijrink

Mark Meijrink ProfilfotoMark is geboren en getogen in Nederland en altijd buiten. De liefde voor de natuur en al haar facetten nam serieuze vorm aan tijdens vakanties in de Dordogne en de Périgord, beide plekken waar zijn grootouders jarenlang hebben gewoond. Tijdens deze vakanties determineerde hij (onbewust) zijn eerste orchideeën en liep met een netje achter alles aan wat bewoog. Van insecten tot reptielen. Een periode die de basis vormde voor wat later een passie zou worden.

Een studie Natuurbeheer en een stage op Texel wakkerde het vuurtje nog meer aan. Al snel werd het hele eiland verkend op zoek naar dagvlinders zoals Kleine, Grote en Duinparelmoervlinder en orchideeën volgden snel. Van Harlekijn tot Groenknolorchis, alles werd met een geleende digitale camera op de foto gezet. Vrij kort daarna kocht hij zelf een digitale camera. De stage boodt de gelegenheid om alle op Texel voorkomende orchideeën te bestuderen. Al vrij snel werden andere plekken toegevoegd aan het lijstje, zowel in binnen- als buitenland.

In het dagelijks leven is Mark werkzaam bij een natuurbeherende organisatie. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als ecoloog en adviseur ecologie. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor behoudt en herstel van kwetsbare orchideeënpopulaties. Als vrijwiliger steekt hij zelf regelmatig de handen uit de mouwen en voert hij kleine beheermaatregelen uit die ten goede komen van bedreigde orchideeënpopulaties. Daarnaast werkt hij aan een omvangrijk boek over de orchideeën van Nederland

Alle Bilder anschauen