Hakhout met Purperorchis - Gerendal Zuid-Limburg

Hakhout met Purperorchis - Gerendal Zuid-Limburg von Mark Meijrink

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Hakhout met Purperorchis - Gerendal Zuid-Limburg

von Mark Meijrink

Hakhout met Purperorchis - Gerendal Zuid-Limburg von Mark Meijrink

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 256176

10% Rabatt

Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
88 79 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

In Zuid-Limburg zijn diverse soorten orchideeën afhankelijk van periodieke kap. Door enkele bomen te laten (over) staan blijft er altijd een zeker mate van beschaduwing aanwezig waardoor het bosklimaat behouden blijft. Formeel noemen we dit beheer 'Middenbos beheer met overstaanders', wat in de volksmond ook wel 'Hakhoutbeheer' wordt genoemd.

Dieses Bild wird angeboten von Mark Meijrink

Mark Meijrink ProfilfotoMark is geboren en getogen in Nederland en altijd buiten. De liefde voor de natuur en al haar facetten nam serieuze vorm aan tijdens vakanties in de Dordogne en de Périgord, beide plekken waar zijn grootouders jarenlang hebben gewoond. Tijdens deze vakanties determineerde hij (onbewust) zijn eerste orchideeën en liep met een netje achter alles aan wat bewoog. Van insecten tot reptielen. Een periode die de basis vormde voor wat later een passie zou worden.

Een studie Natuurbeheer en een stage op Texel wakkerde het vuurtje nog meer aan. Al snel werd het hele eiland verkend op zoek naar dagvlinders zoals Kleine, Grote en Duinparelmoervlinder en orchideeën volgden snel. Van Harlekijn tot Groenknolorchis, alles werd met een geleende digitale camera op de foto gezet. Vrij kort daarna kocht hij zelf een digitale camera. De stage boodt de gelegenheid om alle op Texel voorkomende orchideeën te bestuderen. Al vrij snel werden andere plekken toegevoegd aan het lijstje, zowel in binnen- als buitenland.

In het dagelijks leven is Mark werkzaam bij een natuurbeherende organisatie. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als ecoloog en adviseur ecologie. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor behoudt en herstel van kwetsbare orchideeënpopulaties. Als vrijwiliger steekt hij zelf regelmatig de handen uit de mouwen en voert hij kleine beheermaatregelen uit die ten goede komen van bedreigde orchideeënpopulaties. Daarnaast werkt hij aan een omvangrijk boek over de orchideeën van Nederland

Alle Bilder anschauen