Graffiti in einer Mine aus dem 19. Jahrhundert

Graffiti in einer Mine aus dem 19. Jahrhundert von Jarno Boks

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Graffiti in einer Mine aus dem 19. Jahrhundert

von Jarno Boks

Graffiti in einer Mine aus dem 19. Jahrhundert von Jarno Boks

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 191266
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
120 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Een oude opslagruimte in een kolenmijn. Bijzondere lichtinval op de door taggers aangebrachte graffiti.

Deze verlaten steenkolenmijn kent een roemruchte geschiedenis. De eerste schacht werd gegraven in 1848 om dobbelsteenkolen te delven en pas op 31 oktober 1977 wordt de mijn definitief gesloten.

Vlak na het graven van de eerste schat werd duidelijk dat de grond rijk aan steenkool was en in de loop der jaren werden in totaal drie nieuwe schachten gegraven. In de jaren 30 van de vorige eeuw bereikt de mijn zijn glorietijd en biedt zij werkgelegenheid aan 1500 mijnwerkers.

Ondanks dat de schachten allemaal rond dezelfde periode zijn gegraven, zijn de schachttorens in verschillende stijlen gebouwd. De karakteristieke toren voor de eerste schacht is ontworpen in neogotische stijl, waardoor de mijn de uitstraling van een kasteel krijgt. De toren voor schacht 3 is wel standaard ontworpen en in gewapend beton opgetrokken.

De kompels hebben hun spullen in 1977 laten liggen alsof ze de dag erna gewoon weer aan het werk zouden gaan. Op verschillende plekken liggen de werklijsten, laarzen en lampen gewoon voor het oprapen. Dit zal echter niet van lange duur zijn, want in 2016 wordt het terrein gesaneerd. De karakteristieke gebouwen blijven gelukkig behouden – zij zijn Belgisch erfgoed – maar de mijn is dan definitief geschiedenis.

Dieses Bild wird angeboten von Jarno Boks

Jarno Boks ProfilfotoHobbyfotograaf, IT projectmanager, Motorrijder, gek van berglandschappen, architectuur en urban exploration.

Alle Bilder anschauen