Flamingo's in Nederland

Flamingo's in Nederland von René Vos

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Flamingo's in Nederland von René Vos

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz als Acrylglasbild oder Poster:

Bildcode: 39776
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
80 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Deze groep flamingo's heb ik kunnen fotograferen in het Veluwemeer. De groep bestaat uit twee soorten: de Chileense Flamingo (Phoenicopterus chilensis) en de Grote Flamingo (Phoenicopterus roseus). De opvallendste verschillen zijn dat de Chileense wat kleiner is en de snavel is voor de helft zwart. De Grote Flamingo is dus groter, heeft minder zwart op de snavel en heeft roze poten. Dit in tegenstelling tot de Chileense die grijsgroene poten heeft.
Zeer waarschijnlijk komen deze flamingo?s uit het meest noordelijke broedgebied in Europa: Het Zwillbrocker Venn in Duitsland net over de grens bij Groenlo. De twee soorten van de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn ontsnapte vogels, of nazaten daarvan. Van de Grote Flamingo?s is het minder duidelijk. Waarschijnlijk is het een menggroep van verwilderde en ?echte? wilde exemplaren.

Über René Vos

René Vos ProfilfotoMijn naam is René Vos. Geboren in 1966 in Drenthe en nu woon ik in Almere.Natuurfotografie is mijn passie. Alle facetten van deze vorm van fotografie hebben mijn belangstelling. Dieren, landschappen en planten zijn voor mij dankbare onderwerpen om vast te leggen. Voor mij is het vastleggen van een soort niet het belangrijkste. Ik zoek sfeer en spanning in mijn foto?s. Dat lukt de ene keer natuurlijk beter dan de andere, maar is wel altijd mijn bedoeling. Ik ben vaak te vinden in de Oostvaardersplassen en de andere natuurgebieden van Flevoland. Daarnaast is ook het Gooi en de Veluwe een regelmatige bestemming.

Alle Bilder anschauen