De mijn van Beringen

De mijn van Beringen von Marc Arts

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

De mijn van Beringen von Marc Arts

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 222325
Material wählen Mehr Infos
Fototapete
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Gib die Breite und Höhe für deine Tapete ein und lege den Zuschnitt fest.
cm
cm
Die Breite der Bahnen beträgt 47,5 cm. Wir drucken Tapeten 10 cm höher und breiter als bestellt. So hast du Spielraum beim Tapezieren.
236 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

Tijdens een verblijf in (Nederlands) Limburg kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar sporen van de mijnen in Limburg. Helaas is veel van ons industriële erfgoed weggevaagd.
Tijdens mijn onderzoek kwam ik uit bij de mijncomplexen in Belgisch Limburg. Een veel beter voorbeeld van hoe je met je industriële erfgoed om kan gaan. Bij de mijnen van Genk, Zolder en Beringen tref je nog steeds (een deel) van de oorspronkelijke mijngebouwen aan. Sommige hiervan zijn in een verre gaande staat van verval, andere worden gerestaureerd, zijn omgetoverd in een mijnmuseum of hebben een andere bestemming gekregen.
In de mijn van Genk is nu bijvoorbeeld een bioscoop gevestigd, in de mijn van Beringen het mijnmuseum en zijn ze volop bezig met een restauratieplan en in Zolder is bijvoorbeeld het luchtgebouw nu ingericht als museum en hebben diverse andere gebouwen een nieuwe bestemming gekregen.

Dieses Bild wird angeboten von Marc Arts

Marc Arts ProfilfotoZolang als ik me kan herinneren maak ik al fotos, het begon allemaal met een Agfa boxcamera toen ik nog op de lager school zat. Later werd deze vervangen door een spiegelreflex camera. In 2001 ondekte ik de digitale fotografie, in eerste instantie met een Canon compact camera, maar al snel deed ook hier de spiegel reflex zijn intrede.Vooral in het analoge tijdperk was het maken van fotos eigenlijk vooral bedoeld om vakanties vast te leggen. Pas toen ik de wereld ging ontdekken begon ik meer aandacht te besteden aan de fotos, in eerste instantie om vast te leggen waar ik was geweest, uiteindelijk kom je op plaatsen ver weg vaak maar een keer in je leven. De laatste jaren ben ik mij echter steeds meer gaan verdiepen in de fotografie en werd de fotografie zelf een belangrijker onderdeel van mijn leven.Veel van mijn reizen heb ik gemaakt op de fiets. Fietsen geeft een andere blik op de omgeving waar je door heen trekt en je komt op plaatsen waar andere reizigers slechts een blik op kunnen werpen van achter het raam in de bus.Azie is mijn favoriete bestemming, maar ook landen als IJsland en de Verenigde Staten komen op mijn lijstje voor.

Alle Bilder anschauen

Kundenfotos: De mijn van Beringen von Marc Arts

Kundenfoto: De mijn van Beringen von Marc Arts, auf fototapete