De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam

De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam von Evert Buitendijk

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

De Oude Haven en Het Witte Huis in Rotterdam von Evert Buitendijk

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz als Acrylglasbild oder Poster:

Bildcode: 238972
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
85 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

De Oudehaven is een van de de oudste havens van Rotterdam. Ze ligt in het centrum van de stad, zuidoostelijk van station Rotterdam Blaak.
Na het afdamming van de Rotte ter hoogte van de Hoogstraat, de Middeldam, bleef ten zuiden daarvan een stomp van de rivier over met verbinding naar de Maas, omgeven door moerasland. De eerste steiger werd hier aangelegd omstreeks 1350.
Tegenwoordig is het een bekend en druk uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water vlak bij de bekende kubuswoningen en Europa's eerste wolkenkrabber het Witte Huis en het ernaast gelegen Mariniersmuseum. De Hogeschool Rotterdam heeft hier ook een vestiging in de buurt.

De Oudehaven is niet de oudste haven van Rotterdam; dat was feitelijk een steiger in de gracht ten zuiden van de Middeldam, de latere Hoogstraat, welke gracht we nu nog gedeeltelijk kennen als Steigersgracht, maar die destijds "toepasselijk Steyger heette"

Über Evert Buitendijk

Evert Buitendijk ProfilfotoI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Alle Bilder anschauen