De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede)

aus der Kollektion Alte Meister

- Bildcode: 557428

Über De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede)

Een uitsnede uit de Nachtwacht, met kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh centraal geplaatst. De militieleden en figuraten op de achtergrond zijn wazig gemaakt waardoor de kapitein en luitenant er uitspringen.

De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, beter bekend als de Nachtwacht, is een schuttersstuk van de Hollandse kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) en kwam in 1642 gereed.

Het canvas toont de twee schutters uit de titel, vergezeld door andere militieleden, alsmede enkele figuranten, terwijl ze zich aan het opstellen zijn. De Nachtwacht is een van de beroemdste schilderijen ter wereld.

Het schilderij was Rembrandts bijdrage aan een project van zeven werken, zes schuttersstukken en een portret van de doelheren van de kloveniersschutters, besteld door het Amsterdamse schuttersgilde voor de grote feestzaal van de Kloveniersdoelen. Het is Rembrandts eerste en enige schuttersstuk. Vergeleken met andere doeken uit het genre is Rembrandts werk een levendige en gedurfde compositie, waarin de schutterij niet in de gewoonlijke statische opstelling poseert, maar is afgebeeld tijdens het groeperen. Het doek is een rijk werk van een barokke complexiteit, waarin realisme en symboliek vakkundig zijn gecombineerd in een meesterlijke integratie van beweging, licht en kleur, in harmonie gebracht door een fijnzinnig patroon van chiaroscuro. In deze aspecten vertegenwo
De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede) ist in den Kategorien , Alte Meister, Die Nachtwache, Frans Banninck Cocq Penning, Malerei, Porträt, Rembrandt van Rijn und Willem van Ruytenburch zu finden.

Qualität und Vorteile von De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede) als Leinwandbilder

  • Mittlerweile habe ich das dritte Werk von OhMyPrints erhalten. Mit Intervallen von mehreren Jahren ist es immer noch Top-Qualität!
  • Echte Künstler-Leinwand
  • Detailreicher und farbechter Druck
  • Hochwertiger Holzkeilrahmen

De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede) aus der Kollektion Alte Meister

Bestelle De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn (uitsnede) als Reproduktion auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz, als Poster, Fototapete oder Acrylglasbild.

Bildcode: 557428
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
Wähle Deine eigene Bildgröße…
116 Jetzt kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)