Compressorhal in de steenkolenmijn van Winterslag (B)

Compressorhal in de steenkolenmijn van Winterslag (B) von Marianne Dirix

Größe, Material und Ausführung ändern.

,- Kostenloser Versand!

In den Warenkorb

Compressorhal in de steenkolenmijn van Winterslag (B) von Marianne Dirix

Bestelle dieses Bild auf Leinwand, Alu-Dibond, Holz als Acrylglasbild oder Poster:

Bildcode: 297599
Material wählen Mehr Infos
Leinwand
Größe und Optionen Andere Wünsche?
82 Kostenloser Versand! (inkl. MwSt., Lieferung kostenlos innerhalb Deutschlands, sonst zzgl. Versand)

Beschreibung

In de aanvang van het industriële tijdperk speelde steenkool een grote rol. De steenkool werd gedolven in het Limburgs steenkolenbekken (NL), het Ruhrgebied (D) en het Kempisch steenkolenbekken (B). Deze fossiele brandstof was destijds onontbeerlijk voor de energiewinning.
De zgn. "compressorhal" vormde de "longen" van het ondergronds mijnbedrijf. In deze hal werd lucht tot een gigantische druk samengeperst en via leidingen naar het ondergrondse bedrijf getransporteerd. Vanwege de aanwezigheid van het zeer gevaarlijke en zeer explosieve mijngas konden alle gereedschappen en treinen met perslucht worden aangedreven.

Über Marianne Dirix

Marianne Dirix ProfilfotoEnige jaren geleden ben ik begonnen met het fotograferen van landschappen en heb hierna een "eigen stijl" weten te creëren. Deze stijl betreft een knipoog naar het pictorialisme, een stroming in de vroegere jaren van de fotografie. In de kunstwereld werd de fotografie als iets minachtends beschouwd omdat dit niet meer dan het reproduceren van de werkelijkheid was. Immers, de fotografie werd gezien als broodroof van die portretschilders die enorm veel concurrentie kregen van de fotografen die veelal tegen een veel lagere prijs en tegen een veel korter tijdsbestek portretten konden maken. Beroemd waren destijds de "visitekaartjes" waarop men zich zowaar een portretfoto kon laten afdrukken. Het kunstgehalte in de fotografie was dan ook ver te zoeken, mede gelet op het feit dat het ontwikkelproces verre van geoptimaliseerd was. Toch waren er fotografen die de fotografie tot een kunstvorm wilden verheffen en men probeerde foto's van landschappen zodanig te fotograferen en te ontwikkelen, dat het er op leek alsof er een kunstschilder aan te pas was gekomen.Bij de huidige digitale ontwikkeling en nabewerking is het imiteren van dit "kunstwerk" van de fotografen uit de tijd van het pictorialisme te benaderen. Na heel lang te hebben geëxperimenteerd heb ik een manier gevonden om deze ter ziele gegane stroming in de fotografie te benaderen, waarin het belangrijkste aspect de weergave van de ingetogenheid van de kleuren zijn.

Alle Bilder anschauen